Information till dig som är mäklare

Här är information om Brf Saltsjö Vy i Finnboda, Nacka kommun.  

Bakgrund 

Brf Saltsjö Vy förvärvade fastigheten av Ikano Bostad under 2013 och tecknade totalentrepenadkontrakt med Ikano Bostadsproduktion samma år. Inflyttning i lägenheterna skedde från september 2014 till januari 2015. Föreningen äger fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 på Finnboda Varvsväg 10 A–D. Huset består av 130 bostadslägenheter fördelade på storlekarna 2,5:or, 3:or och 4:or.  

Mäklarbild 

Beställning av mäklarbild görs på Fastums hemsida 90220.se via denna länk:  https://www.90220.se/mäklarservice   

Årsredovisning 

Här hittar du den senaste årsredovisningen, underhållsplan och andra dokument.  

Köp och försäljningar 

Överlåtelser av lägenheter och dess handlingar hanteras av Fastum via överlåtelseportalen. Handlingar ska alltså inte skickas till Brf Saltsjö Vy.  Sedan godkänner styrelsen medlemskap i Fastum Direkt.  

Observera att det i vår förening krävs att köpare ska ta del av eventuellt balkongavtal och skriva under samtyckesblankett avseende digital information. Dessa avtal ska vara inskickade till Fastum innan medlemskap kan beviljas. 

Kontaktinfo till Fastum 

Mejl: kundsupport@fastum.se 

Servicesida: 90220.se 

Mäklarbild: https://www.90220.se/mäklarservice 

Telefon servicecenter: 90 220 (inget riktnummer) 

Hemsida: www.fastum.se 

Garage och parkering 

Föreningen har eget garage under huset med hiss från varje uppgång. Det finns 80 garageplatser för bilar, varav 30 med laddmöjlighet. Aktuella priser för fordonsplatser hittar du på sidan Garage och parkering. Avtal för garageplats hittar du här.  

I området finns också boendeparkering med möjlighet att parkera längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg i mån av plats. Dessa tillstånd handhas av Corepark. 

För besökande finns parkering längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg. Appen Easypark fungerar.   

Gemensamma utrymmen 

I husets entréplan finns fyra cykelförråd, ett barnvagnsrum och två soprum för hushållssopor och matavfall. Övrigt avfall lämnas vid återvinningsstationen vid Kvarnholmsvägen 50 eller vid Nacka kommuns återvinningscentraler. 

I föreningen finns en gemensamhetslokal på 60 kvm för alla medlemmar. Lokalen kan hyras för fest/kalas eller övernattning. I lokalen finns kök, kyl, spis och diskmaskin samt porslin att låna. I rummet finns bäddsoffor för fyra personer och matgrupp för tio. I hallen finns badrum med dusch. Kostnaden är 428 kr/dygn (2024). För att boka lokalen loggar man in med en kodbricka på den digitala infotavlan som finns i entrén till varje uppgång. Kodbrickan är sedan nyckel till lokalen. Kostnaden läggs på avgiftsavin från Fastum. 

En gemensam terrass med grillplats, planeringar och utsikt finns via uppgång C på våning 7. Här kan man grilla, sola och koppla av. En kikare finns på kortsidan mot Stockholms inlopp för att njuta av båtarna på fjärden och Djurgården mitt emot. 

Innergården på entréplanet, som ramas in av en vacker bergvägg från 1800-talets varvsverksamhet i Finnboda, är en trivsam oas med träd och planteringar, bänkar, belysning och konstnärlig utsmyckning.  

Förråd 

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Storlekarna på förråden varierar efter lägenhetsstorlek. 

Energideklaration 

En översyn av energiåtgång med efterföljande åtgärder gjordes 2020. Resultatet blev effektivisering av el- och värmeenergi och sänkta kostnader för uppvärmning och belysning. Läs mer på Energideklaration från juni 2020 

Kabel-tv och Bredband 

Föreningen är ansluten till Ownits bredbands- och TV-tjänster via fiber. Hastigheten in till lägenheten är upp till 1 000 mbit/sek. I gruppavtalet med Brf Saltsjö Vy ingår ca 16 HD/tv-kanaler via tv-box, samt möjlighet att streama samtliga kanaler var som helst inom EU och på olika plattformar via tjänsten Ownit Play. Ovanstående är inkluderat i månadsavgiften. Om en medlem vill teckna sig för flera tjänster och kanaler ska medlemmen kontakta Ownit eller annan leverantör, inte Brf Saltsjö Vy. 

Ekonomi 

Föreningen har stabil ekonomi och har gjort flera extra amorteringar på lån på det överskott som blivit över tid. Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av Fastum. 

Fastighetsförvaltning 

Fastighetsförvaltningen sköts av Driftia. 

Underhåll/renoveringar

Tvåårsbesiktning med påföljande åtgärder genomfördes under 2017. Femårsbesiktning genomfördes hösten och vintern 2019–2020. Återstående problem har åtgärdats och besiktats. Plan för framtida underhåll reviderades och fastställdes hösten 2023.  

Fastighetens brandskydd

Brandmyndigheterna gjorde i oktober 2020 en genomgång av vårt brandskydd. Det fick högsta betyg på alla punkter.  

Övrigt 

Lägenheterna värms upp via ett centralt luftvärmesystem som är kopplat till kommunens fjärrvärmenät. Varje lägenhet har en köksfläkt kopplad till luftvärmesystemet. Fläkten kan inte bytas ut till annan variant.  

Det är tillåtet att grilla på balkongerna med el eller gasolgrill, för inglasad balkong gäller endast elgrill. I övrigt gäller brandmyndigheternas föreskrifter. 

Fastigheten har ett nyckellöst system för entréer och garage. Fastigheten är anpassad för rörelsehindrade genom att de flesta allmänna dörrar öppnas automatiskt. 

I anslutning till fastigheten finns en lekplats med sandlåda, gungor, klätterställning och äventyrsbana. 


Brf Saltsjö Vy är medlem i Finnboda Hamn Samfällighetsförening (FHS).  

Information till boende 

Boende hittar mycket information här på hemsidan, saltsjovy.se.  

För aktuell information finns en digital anslagstavla i varje entré. 

Vid några tillfällen per år skickar styrelsen ut information via Fastums mejlregister. De som inte samtyckt till digital information får viktig information på papper i brevlådan.  

Viktigt vid inflyttning 

Viktigt vid inflyttning är att porten ställs upp på rätt sätt, annars går den automatiska dörröppnaren sönder och måste lagas på föreningens bekostnad. 


Om du har ytterligare frågor, mejla styrelsen på info@saltsjovy.se