För dig som mäklare

llmänt
Brf Saltsjö Vy förvärvade fastigheten av Ikano Bostad under 2013 och tecknade totalentrepenadkontrakt med Ikano Bostadsproduktion samma år. Inflyttning i lägenheterna skedde i omgångar från september 2014 till januari 2015. Föreningen äger fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 på Finnboda Varvsväg 10 A-D. Huset består av 130 bostadslägenheter fördelade på storlekarna 2,5:or, 3:or och 4:or.
För att få en mer heltäckande bild av föreningen rekommenderar vi att mäklare läser alla sidor på denna hemsida www.saltsjovy.se. Där finns också bilder på fastigheten och omgivningarna runt omkring.
Om du har fler frågor där hemsidan inte ger dig svar, skicka ett mail till vår infolåda.  

Mäklarbild mm
Beställning av sk Mäklarbild görs på Fastums webb 90220.sedenna sida. Köp och försäljningar - Överlåtelser av lägenheter och dess handlingar ska alltid hanteras av Fastum. Det ska ske via deras överlåtelseportal.  De ska alltså inte skickas till Brf Saltsjö Vy. Sedan godkänner styrelsen medlemskap i Fastum Direkt. Observera att det också är krav på att köpare i vår förening ska ta del av eventuellt balkongavtal och underskrift av samtyckesblankett avseende digital information. Mer info om Fastums hantering av lägenhetsförteckning, stadgar, lån mm finns här.

Kontaktinfo till Fastum:
Epost fastum: kundsupport@fastum.se
Servicecenter: 90220.se
Mäklarbild
Telefon servicecenter: 90 220
Hemsida: www.fastum.se
Servicecenter har öppet 7.30-16.00

Garage och parkering
Föreningen har ett eget garage under huset med hiss ner från varje port/uppgång. Det finns 79 garageplatser för fordon och dessa kostar 1070 kr/månad (enl 2023 års pris) som beslutas vid styrelsemöte varje höst. Av dessa platser kan för närvarande 30 st användas som laddplatser för elbilar. Tillägg 300 kr och 4 kr per kilowatttimme, inkl moms (från 1 januari 2023). KWh-pris kan justeras 2 ggr per år, uppåt och neråt. Planer finns på framtida utbyggnad av elplatser.
Samtliga priser för fordonsplatser avseende 2023:
Elbilsplats garage (nr 43-72) 16 440 kr/år, 1070+300 = 1 370 kr/mån + elförbrukning (4 kr kWh inkl. moms)
Bilplats garage utan el 12 840 kr/år, 1 070 kr/mån
Bilplats (2 st) ute vid östra gaveln 9 300 kr/år, 775 kr/mån
Mc/scooterplats 6 420 kr/år, 535 kr/mån
Mopedplats 3 720 kr/år, 310 kr/mån
Cykelplats 1 860 kr/år, 155 kr/mån
Parkeringsplats med handikapptillstånd finns utomhus under tak mellan port B och C. Kontakta Fastum vid behov av plats, möjligheten att erhålla plats framöver kan finnas.

Det finns också boendeparkering i området med möjlighet att parkera längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg i mån av plats. Användning av appen Easypark fungerar. Brf Saltsjö Vy är tilldelade ett visst antal platser på samma sätt som övriga föreningar i området. Dessa tillstånd kostar 700 kr/månad (från 1 januari 2023) och handhas av Corepark, tel 08- 650 02 15.

För besökande finns parkering längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg. Dessa kostar 18 kr/tim eller 90 kr/dygn från 1 januari 2023)..

Gemensamma utrymmen
I husets entréplan finns fyra rymliga cykelförråd, ett barnvagnsrum och två soprum för hushållssopor. I båda soprummen kan även matkompost lämnas. Övrigt avfall lämnas vid återvinningsstationen vid Kvarnholmsvägen 50, eller återvinningsstationen förbi Hästholmens båtklubb, höger mot Kvarnholmen, eller vid Nacka kommuns återvinningscentraler.

I föreningen finns också en gemensamhetslokal (60 kvm) för alla medlemmar. Lokalen kan hyras för fest/kalas (max 35 personer) eller för övernattning (det finns fyra bäddar). I lokalen finns kök, kyl, spis och diskmaskin samt porslin att låna. I stora allrummet finns bäddsoffor och matgrupp samt ett badrum med dusch ute i hallen (dörr mellan allrum och hall). Kostnaden är 400 kr/dygn (från 1 januari 2023). För att boka lokalen använder man sin kodbricka för egen inloggning på den digitala infotavlan som finns på plan 0 i varje entré/port. Fakturan kommer kommer månaden efter på din avgiftsavi från Fastum.

Via C-uppgången på våning 7 finns en gemensam terrass för den som gillar att grilla, sola eller bara koppla av. Här finns träd, blommor och planteringar. Här finns också tre grupper med bord och stolar samt en stor grill. En kikare finns på kortsidan mot vattnet för att kunna se ut mot fjärden och Djurgården mitt emot.

Innergården på bottenvåningen är en trivsam oas med träd och planteringar, bänkar, belysning och konstnärlig utsmyckning.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd uppmärkta med lägenhetsnummer. Storlekarna på förråden varierar beroende på lägenhetsstorlek. 

Energideklaration
En översyn med efterföljande åtgärder gjordes 2020 vilket innebar att vi har lyckats effektivisera el och värmeenergi och därmed sänkta kostnader för uppvärmning och belysning. Här är en länk till Energideklaration från juni 2020.

Kabel-TV och Bredband
Vi är ansluten till Ownits bredbands och TV-tjänster via fiber. Hastigheten in till lägenheten är upp till 1000 mbit/sek. I gruppavtalet med Brf Saltsjö Vy ingår ca 16 HD/TV-kanaler via TV-box, samt möjlighet att streama samtliga kanaler var som helst inom EU och på olika plattformar via tjänsten Ownit Play. Ovanstående ingår i månadsavgiften och kostar fn 176 kr/mån. Om medlem vill teckna sig för flera tjänster och kanaler är det en affär mellan medlem och Ownit eller annan leverantör, inte Brf Saltsjö Vy.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och har gjort flera extra amorteringar på lån på det överskott som blivit över tid. Ingen avgiftsändring är planerad. Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av Fastum (se ovan). Driftia har hand om fastighetsskötseln.

Underhåll/renoveringar
Plan för framtida underhåll har fastställts. Tvåårsbesiktning med påföljande åtgärder genomfördes under 2017. Femårsbesiktning har genomfördes hösten-vintern 2019-2020. Återstående problem har åtgärdats och besiktats.

Fastighetens brandskydd
Brandmyndigheterna gjorde i oktober 2020 en genomgång av vårt brandskydd. Det får högsta betyg på alla punkter. Viktigt att dörrarna till och från trapphusen går igen ordentligt. Annars måste felanmälan skickas till Driftia enligt instruktion på hemsidan.
Föreningen ronderar varje månad och kontrollerar dörrarnas funktionalitet.

Övrigt
Lägenheterna är uppvärmda via ett centralt luftvärmesystem och är kopplat till kommunens fjärrvärmenät. Varje lägenhet har en köksfläkt kopplad till luftvärmesystemet vilket innebär att fläkten inte kan bytas ut till annan variant. Kontakta styrelsen angående frågor kring detta. Det är tillåtet att grilla på balkongerna med el eller gasolgrill, dock inte gasol vid inglasad balkong. I övrigt gäller brandmyndigheternas föreskrifter.

Fastigheten har ett nyckellöst system för entréer och garage. Fastigheten är handikappanpassad så tillvida att de flesta allmänna dörrar öppnas automatiskt.

I anslutning till fastigheten finns en lekplats med bland annat sandlåda, gungor, klätterställning och äventyrsbana.
Brf Saltsjö Vy är medlem i Finnboda Hamn Samfällighetsförening (FHS) där vi (enbart) har en andel i driften av nämnda lekplats.  

Viktigt! 
När ytterdörrar måste ställas upp, tex i samband med flytt,  måste den automatiska dörröppnaren stängas av. Dörren ska då börja med att vara stängd, och reglaget, som sitter ovanför dörren, ska nollställas. Och omvänt: stängd dörr, sedan ska automatiken slås på igen.

En digital anslagstavla finns i respektive entré för aktuell information och service till boende. För övrig info hänvisas till vår hemsida www.saltsjovy.se. Vid behov skickar styrelsen ut information via Fastums mailregister till de som har samtyckt till digital information, samt brevledes till eventuellt övriga och ibland till alla via brevlådorna.

Föreningen har tecknat kollektiv fastighetsförsäkring. Varje bostadsrättsinnehavare ska ha en egen hemförsäkring men ej bostadsrättstillägg eftersom det ingår i föreningen fastighetsförsäkring.