Gemensamhetslokalen
- det du behöver veta

Regler för att hyra lokalen
Det är många som hyr vår gemensamhetslokal. Det tycker styrelsen är kul. För att den inte ska utsättas för allt för hårt slitage får inte fler än 35 personer vistas där samtidigt. Regler om brandsäkerhet måste följas, det är också ett skäl till att antalet besökande i lokalen begränsas.
Det finns gott om möbler i lokalen, därför införs också vill föreningen inte att du tar med egna och ytterligare möbler till lokalen. (Barnstol, barnsäng tillåts).
Observera att lokalen enbart kan användas för övernattning, barnkalas, möten, sammanträden och liknande. Den som behöver en festlokal med många gäster, hög musik eller sent slut, kan i stället hyra en annan lokal där grannar inte störs.

Tänk på grannarna! Oavsett om du bara övernattar eller har bokat gemensamhetslokalen för fest/kalas så är det naturligtvis samma regler som gäller avseende hänsyn till boende i övriga huset. Detta är saxat ur det som står under Regler och trivsel på hemsidan:
Ta särskild hänsyn efter kl 22.00 för att inte störa grannar och barn med för hög ljudnivå
Rök inte på balkonger och i gemensamma utrymmen
Tänk alltid på barnen i första hand.

Gemensamhetslokalen/lägenheten på ca 60 kvm är möblerad med två bäddsoffor (för fyra personer), stort mat/mötesbord, stolar, många fällbara stolar och fullt utrustat kök. Täcken och kuddar finns på plats.
Porslin, glas och bestick finns för 24 personer.
Handdukar, lakan, toapapper, diskmedel och tvål tar du med sig själv.

Boka gemensamhetslokalen med din kodbricka. Den blir då också din nyckel till lokalen.
Logga in med din kodbricka på den digitala anslagstavlan i din hisshall. I kalendern ser du vilka dagar som är lediga.
Du kan boka högst fyra dygn i sträck och högst två gånger inom en 90-dagars period.
En bokning gäller från klockan 12.00 första dagen till klockan 12.00 nästkommande dag.

Avbokning måste ske senast sju dagar före bokat datum, annars debiteras halva avgiften. Vid avbokning senare eller om du glömt att avboka debiteras hela avgiften.

Kostnaden är 400 kr/ dygn (från 1 jan 2023). Avgiften sätts upp på din avgiftsavi nästkommande kvartal.

Hantverkare som eventuellt arbetar i vår fastighet har rätt att använda toaletten. Under tiden de arbetar får de access till toaletten och hallen via kodbrickor. De kommer alltså inte in i övriga lokalen. Dörren mellan hallen och lokalen ska därför hållas stängd.

Du ansvarar själv för städningen efter dig och dina gäster.
Föreningen har via ett städbolag ordnat med städning av toaletten en gång mitt i veckan. Övriga dagar uppmanar vi dig att bidra till toalettstädning och att hålla den fräsch och trevlig att använda.

Om något gått sönder i lägenheten under din hyresperiod, meddela detta till info@saltsjovy.se 

När du låser efter dig. I en pärm på bänken vid köket står vad som finns och vad som ska finnas kvar när du släcker och låser efter dig.
Den som inte följer reglerna riskerar en avgift för städning på sin nästkommande månadsavgift eller att inte få hyra lokalen mer.

Lokalen har bredband och trådlös uppkoppling. Wifi-lösenordet förvaras på bänken intill dörren ut i hallen.

Undantagsfall. Om boende av någon anledning inte kan boka lokalen på anslagstavlorna (bortrest eller tavlorna ur funktion) ska dom kunna vända sig till Fastum som lägger in bokningen i Electrolux vision admin/Bokning. De ska då även logga registreringen i sitt eget ärendehanteringssystem för bevis avseende framtida debitering   

Om du har frågor om hur man bokar eller något annat som gäller lokalen, hör av dig till Fastum eller se Styrelsen för aktuellt ansvar avseende Gemensamhetslokalen.