Silverfiskar

Har du besvär med silverfiskar?

Medlemmar i vår förening har då och då besvär med silverfiskar. Denna primitiva gamla insekt ‒ en släkting till våra silverfiskar levde för 300 miljoner år sedan visar en fossil lämning ‒ trivs i nya hus. Särskilt där det är varmt och fuktigt. De små varelserna är inte det minsta farliga. Utom för stärkelserika grejer som klister, papper och annat. De sätter också gärna i sig bomull, silke, döda insekter och sitt eget ömsade skinn.  
Du kan själv bli av med silverfiskar. Finns massor med tips på nätet. Du kan köpa fällor, rödcederolja som sprejas på lister och lite varstans (silverfisken tål inte doften) och en del annat. A och O är att städa ordentligt och hålla efter fukten.
Är din lägenhet populär för väldigt många silverfiskar, då kan du kontakta Anticimex. I synnerhet om firrarna rör sig utanför badrummet.
Det kostar dig ingenting.
Vår förening har nämligen en fastighetsförsäkring hos Brandkontoret AB, och i den ingår en kollektiv bostadsrättsförsäkring.
Du gör så här:
Kontakta Driftia, förklara problemet, få kundnumret till Brandkontoret AB.
Ring Anticimex ( 075-245 10 00), ge dem kundnumret, invänta deras besök.
Behöver lägenheten saneras måste möbler tas bort från väggar så att lister frigörs.
Saneringen går fort.
Sedan måste lägenheten utrymmas i ett par timmar, eller ett helt dygn om ditt hushåll har små barn eller om någon är gravid.